Julmarknader på Sydkusten

November 12, 2018

 

Nu är det snart dags för julmarknader! På den skånska Sydkusten hittar man Svaneholms julmarknad den 17-18 november och Johannamuséets julmarknad den 24-25 november.

 

 

 

 

På Svaneholms slott erbjuds, förutom försäljning av hantverk av olika slag, körsång, dans, trolleriföreställning, ponnyridning, "Kul i Jul-tältet" och naturligtvis café.

 

 

 

 

På Johannamuséet blir det "Hantverkarnas julmarknad" där man kan hitta bland annat dockor och tomtar, halmsaker, keramik, handmålat porslin, vävnader och juldekorationer. Här kan man också smaka på gorån, spettkaka och gammaldags bröd som bakas i muséets bagarugn.  Caféet är öppet.  Dessutom kan man i år få se en 12 meter lång tavla på Johannamuséets julmarknad.

 

Tavlan visas bara vart 5:e år. Den gjordes i början av 50-talet till Julskyltning hos Otto Håkanssons affär i Skurup. Fotot är en del av hela målningen som visar att Otto Håkanssons fartyg lastas med kaffe i Brasilien för att färdas till Skurup, Sverige. I år är det tid igen att visa målningen som är gjord av en konstnär men är osignerad.

 

 

 

 

 

 

Please reload

+46 (0)411 53 34 96

© 2019  Sydkusten