Abbekås GK erbjuder mycket mer än bara golf

February 24, 2015

 Mitt på den skånska Sydkusten, strax öster om Abbekås, ligger Abbekås Golfklubb.

 

 

I slutet av 80-talet byggdes först en korthålsbana med 9 hål, där nuvarande hål nummer 14 och 15 ligger.

 

 

Just dessa två hålen vittnar fortfarande om vad som fanns här innan golfbanan byggdes - en gammal fruktodling. Många av de gamla äppleträden finns kvar och kantar hål 15 på båda sidor.

 

 

Men det är inte vilken fruktodling som helst - det är Gustav Bongs gamla äppleträd som vi berättade om i januari i den här artikeln.

 

 

På 90-talet byggdes en stor 18-hålsbana, känd bland annat för sina många bunkrar, och ett stort övningsområde. Abbekås Golfklubb har utmärkta träningsområden som lämpar sig för golfläger året runt. Klimatet är milt och sandjorden dränerar bra på höst och vinter. 


Som vägskylten nedan visar erbjuder Abbekås Golfklubb mer än bara golfspel.  

 

 

Dels finns det en restaurang, med nya krögare denna säsongen.


Dels finns det flera prisvärda boende alternativ:

  • rum med frukost (handdukar, lakan och städning ingår)

  • lägenhet med kokvrå, självhushåll

  • camping 

 

 

 

 

 

Det finns gott om plats - både för en mindre konferens och för golfläger - med trevliga sällskapsutrymmen och ett mindre konferensrum. 

 

 

Det är enkelt att kombinera golf med andra aktiviteter runt Abbekås Golfklubb på den skånska Sydkusten! Stranden ligger nära, ca 5 minuters promenad till Skivarpsåns mynning. Här finns det också promenadområden om man vill promenera utan golfklubborna.  Flera av medlemmarna i nätverket Sydkusten.se finns på gångavstånd. Vill man pröva andra kök än golfklubbens om man bor här en längre tid finns det flera alternativ  - bara att promenera utmed stranden eller cykelvägen till Abbekås HamnkrogMossbylund eller Mossby Kaffestuga.

 

 

 

  

 

Etiketter:

Please reload

+46 (0)411 53 34 96

© 2019  Sydkusten