+46 (0)411 53 34 96

© 2019  Sydkusten

Eurorando i Skåne

January 4, 2016

Tycker du om att vandra med ryggsäck eller ta en kortare promenad i naturen? Då vill du säkert läsa ett tidigare inlägg om Skåneleden. Men du är kanske också intresserad av att lära dig mer om Eurorando! 

 

 
Eurorando är ett europoeiskt vandringsevenemang som arrangeras vart femte år. Tidigare har evenemanget arrangerats i Tjeckien, Andalusien och Strasbourg. Denna gången är det Skåne som är värd!


Evenemanget kulminerar under veckan 10-17 september 2016. Men redan nu anordnas så kallad Energy Walks, guidade turer, runt om i Skåne. Klicka HÄR för att komma till Energy Walks programmet för januari-mars 2016.

 

 
Man kan boka boende, guidade turer och mat direkt på hemsidan. Två av Sydkustens medlemmar, Beddingestrands Pensionat Rosengården och Sydkustens B&B Brasseri Vinbar, är med som boende alternativ på en av de föreslagna lederna. Det är en kort vandring på 1.6 km utmed Tulltorpsån som inkluderar en guidad tur på biogasanläggningen i Jordberga.

 

 Källa: http://www.eurorando2016.com/

 

 

 Källa: http://www.eurorando2016.com/


Alla leder har delats in i svårighetsgrad:

  • Grön: Jämn terräng med fast underlag, hela etappen är framkomlig med rullstol.

  • Svart: Kuperad terräng, branta partier på naturstig förekommer.

  • Blå: Varierande terräng, mer än 50 % av etappen går på asfalt- eller grusväg.

  • Röd: Varierande terräng, mer än 50 % av etappen går på naturstig.


Men man ska komma ihåg att alla vandringar är i Skåne, inte i ett stort bergsmassiv..."Svårighetsbedömningen är baserad på Skånes landskap. Skåne erbjuder låglandsvandring och bedömningen ska inte jämföras med vandringar i höga bergsmiljöer."

 

 

Även om många av vandringarna är tänkta som guidade turer går det naturligtvis bra att studera Eurorando hemsidan och använda den som inspiration till egna utflykter och vandringar. Det finns en del kartor som man kan ladda ner!

 

 

 

Please reload