+46 (0)411 53 34 96

© 2019  Sydkusten

Grevinnans Butik & Inredning - Klassisk Elegans för Finsmakaren

December 9, 2014

Mitt ute på den skånska slätten, inte så långt från E65:an och Rydsgårds Gods, hittar man Grevinnans Butik. Vägen dit är väl skyltad men kurvig, och det finns väldigt gott om fasaner på åkrarna!

 

 

Väl framme på Bjersgård, en fyrlängad gård som skyddar mot den skånska blåsten, välkomnas man av statyer och fontäner i högklassig gjutmarmor - ett frostsäkert material som tål att stå ute i det skånska klimatet.

 

 

Kliver man sedan in i butiken inspireras man till att förnya sin heminredning. Olika rum visar hur man kan våga sätta färg på väggarna och dekorera med klassisk elegans.

 

 

Man kan handla i butiken i Bjersgård eller i butiken i Ystad.  Dessutom bedriver Grevinnans en internet butik som alltid är öppen. 

 

 

Behöver man hjälp med inredning erbjuder Grevinnans även inredningshjälp!

 

 

Det var 2001 som Grevinnans Butik startades på Christinehofs slott. Det hela började med kristallkronor - först nytillverkning av kristallkronor och sedan alltmer renovering av gamla kristallkronor som hade sett sina bästa dagar och behövde få nytt liv. Ibland saknas glas delar, en del ljuskronor blir skadade i flytt eller brand, och många kunder vill få sina ljuskronor elektrifierade. Idag kan man också beställa nytillverkade kristallkronor - handgjorda i mässing med sandgjutna detaljer, handgjorda helkristall prismor och utrustade med elektriskt ljus. Verksamheten växte från fokus på enbart kristallkronor i början, till butiker med klassisk inredning och inredningshjälp ett decennium senare.

 

 

 

 

 

Please reload