Promenad utmed Skivarpsån

January 14, 2015

När det blåser nordlig vind brukar det vara skönt att promenera på Sydkustens strand eftersom den är lite skyddad från vinden. Blåser det däremot sydlig vind känner man verkligen av det på Sydkusten. Vad har man för alternativ om man vill ut och röra på sig när det blåser mycket, vilket det ofta gör vid kusten?


Befinner man sig i närheten av MossbylundMossby KaffestugaAbbekås Golfklubb eller Abbekås Hamnkrog och Hotell finns det en trevlig vandringsled som går delvis utmed Skivarpsån. Man kan parkera nära Skivarpsåns mynning, strax väster om Mossby Kaffestuga.  Här finns denna skylt, norr om Kustvägen:

 

 

Stigen leder in genom beteshagar och man går på en liten bro över Skivarpsån.

 

 

 

Tittar man västerut ser man klubbhuset på Abbekås golfbana. Norr om och öster om hagarna finns Abbekås golfbana.  I den nordöstra delen av hagen finns denna grind. 

 

 

Går man sedan på den lilla stigen mellan 13:e och 16:e greenerna och fortsätter österut mellan hål 14 och 15 kommer man till en mindre allmän väg som går mellan Mossby by och Mossbystrand. Går man söderut så kommer man strax till havet och den fina cykel/gångbanan utmed Kustvägen. Går man österut på cykel/gångbanan kommer man till Mossbylund och går man västerut kommer man till Mossby KaffestugaAbbekås Golfklubb och sedan Abbekås Hamnkrog och Hotell.


Naturligtvis enklast att promenera när korna inte betar i hagarna och när det inte är så mycket folk på golfbanan. Men detta är en fin liten promenad oavsett årstid och väder!

 

 

Etiketter:

Please reload

+46 (0)411 53 34 96

© 2019  Sydkusten