Sydkusten samarbetar med Sannex

October 9, 2017

 

Har du hört låten "Längtan till Skåne" med Sannex?  Gå in på Spotify och lyssna på den!

 

För några veckor sedan berättade vi om ett projekt sponsrat av Skurups Sparbank där Sydkusten.se komponerar bildspel med foton från den skånska sydkusten tillsammans med musik från skånska musiker.  Ett av bildspelen kommer att komponeras med låten "Längtan till Skåne" och kommer att finnas här på hemsidan senare i år.

 

Sannex startade 1977 men drivs idag av Andreas Olsson. Bandet har vunnit 5 Guldklavar och 1 grammis på 4 år. Andreas är en återvändande skåning - med pappa från Skurupstrakten och mamma från Kävlinge. Musiken fick han från båda sina föräldrar - "Mamma mer på hobbynivå, men min far spelade i dansband på 70-talet och en sväng igen på 90-talet. Inget har varit mer självklart."

 

 

 Sannex består av:

  • Andreas Olsson - Sång & gitarr

  • Patrich Rundström - Piano & sång

  • Andreas Andersson - Bas & sång

  • Micke Norsten - Trummor och sång 

 

 

 

"Längtan till Skåne" kom till när Andreas bodde i Uppsala. Han har alltid gillat Hasse Andersson och ville skriva en låt i en sådan anda och samtidigt beskriva Skåne - "Man förstår inte hur fint och speciellt det är här nere förrän man varit ifrån det ett tag."

 

 

 

För drygt 2 år sedan flyttade Andreas tillbaka till den skånska sydkusten.  Favoritställen på sydkusten? - "Det finns ett gäng. Beddingestrand är såklart fint, men det är något med lukten av tång när man passerar Hörte hamn..."

 

 

 

 

 

Vad inspirerar dig när du komponerar musik och skriver låtar? - "Egentligen allt, men jag tror mitt signum är ganska sorgsna eftertänksamma låtar om en missuppfattad musiker på landets vägar."

 

 


 

Andreas, vad drömmer du om att göra om 5 år? -"Att ha tagit mer av Nashville till Sannex och Sverige och kombinera dansbandsjobben med att även uppträda med countrymusik."

 

 

 

 

Sannex reser runt i hela Sverige - i år blir det ca 140 spelningar. Bilderna ovan är tagna när de spelade i Folkets Hus & Park i Skurup 2016. Den 3 november 2017 är det dags igen i Folkets Park i Skurup om du vill lyssna på dem live och svänga runt på dansgolvet!

 

För mer information, gå till Sannex hemsida och följ dem på facebook.

 

 

 

 

 

Please reload

+46 (0)411 53 34 96

© 2019  Sydkusten