Hyra lägenhet i Abbekås - vid havet med idyllisk trädgård

August 17, 2015

Längst ut på Fiskarevägen i Abbekås på den Skånska Sydkusten finns det 3 fina lägenheter att hyra - adressen är Fiskarevägen 62

 

 
Det ursprungliga bostadshuset var en fiskarestuga. På 50-talet tillbringade Agnetha sina somrar här och 1984 köpte hon och maken Pelle huset. På 90-talet blev det renovering och utbyggnad - i stället för de ursprungliga 50 kvadratmeterna blev det plats till både värdpar och en lägenhet för uthyrning.

 

 

Från bostadshuset njuter man av både havsutsikt och blomsterprakt i trädgården. Många av växterna fanns redan på plats när Pelle och Agnetha övertog fastigheten, medan andra följde med i flytten.

 

 

Regniga dagar kan man sitta under tak och njuta av vågskvalpet.

 

 

I trädgården hör man det lugnande bruset från havet och ser hur det glittrar i solen. En och annan båt passerar förbi.

 

 

Trots det havsnära läget är tomten vindskyddad tack vare bokhäckar. Innan Agnetha och Pelle tog över fanns det massor med fruktträd på tomten, och en del av dem finns kvar och ger både frukt och svalkande skugga.

 

 

 

Den smala grusgången leder ner till havet.

 

 

Det går att bada, men det är stenigt. Kanske roligare att balansera på stenarna än att hoppa i vattnet. Perfekt för den som vill fiska! Vill man bada kan man promenera mot Abbekås hamn där det finns både en liten sand strand och en badstege. Annars kan man ta cykeln eller bilen till Mossbystrand badet drygt 2 km österut.

 

 

2004 byggdes ett hus till på tomten. Från vägen ser det ut som ett dubbelgarage, men går man runt hörnan mot havet ser man att det är 2 mycket fina lägenheter som finns här. Både barn och hundar är välkomna (hundar endast på nedervåningen).

 

 

I trädgården finns det gott om små sittplatser - perfekt för lite vila eller fika. Det går också bra att grilla i trädgården.

 

 

Fjärilarna, liksom gästerna, stortrivs!

 

 

För mer information om lägenheterna, gå till hemsidan: http://www.feriebostad.se/

 

 

 

 

 

Etiketter:

Please reload

+46 (0)411 53 34 96

© 2019  Sydkusten