Matglädje på Sydkusten

October 17, 2017

 

I somras komponerade Vide Geiger låten "Matglädje" för Sydkusten.se medan vi fotograferade grödor och mat på de skånska fälten, hos Little GardensHotell Mossbylund och Sydkustens at Pillehill.  Resultatet ska bli ett bildspel där bilderna komponeras till musiken för att skapa en film som beskriver mat på Sydkusten.

 

 

Vide fick konceptet "matglädje" från oss eftersom vi tycker att Sydkusten hör ihop med både odling av mat och njutande av god mat i vacker miljö. Han tolkade känslorna som orden "mat" och "glädje" innebär och översatte dem till musik.

 

 

Lite mer om Vide: Har du något favoritställe på den skånska Sydkusten? - "Ja, Ales Stenar. Naturen och utsikten är underbar. Dessutom är det en plats där man känner meningsfullheten i ritualer och ceremonier, en koppling till det förflutna."

 

 

Vad drömmer du om att göra om 5 år? - "Jag har flera drömmar! Jag spelar gärna med i andra band, jag vill utveckla min studio, och satsa på workshops i musik. Framför allt vill jag skapa musik sammanhang där folk kan träffas, jamma, skapa musik tillsammans - en konversation med musik, utan ord."

 

 

Du kan lyssna på Vides musik på hemsidan och på Spotify, och naturligtvis följa honom på Facebook.  Låten "Matglädje" kommer dock inte ut förrän bildspelet kommer ut på vår hemsida senare i år!

 

 

I september berättade vi om samarbetet med Vide Geiger där Sydkusten.se komponerar ett bildspel till hans låt "Let it Flow".  Vi tackar Vide för trevligt samarbete och Skurups Sparbank för ett generöst bidrag till dessa projekt!

 

 

Etiketter:

Please reload

+46 (0)411 53 34 96

© 2019  Sydkusten