Nytt liv i gamla möbler hos Möbelvård

December 19, 2016

Mitt på den skånska Sydkusten, mellan Abbekås och Skivarp, ligger gården Lilla Hörtevall. Här finns företaget Möbelvård.

 

 

Grusvägen ringlar sig fram, ibland kantad med vindpinade pilar.  På båda sidor om vägen finns åkermark - rapsen har gröna blad nu på vintern och där sockerbetorna nyss skördats ligger jorden brun och härligt kladdig.

 

 

På Lilla Hörtevall bor Catrine och Håkan Mild.  När barnen flyttade hemifrån lämnade de Stockholm och köpte gård i Skåne. Det var för 7 år sedan.  

 

 

I det gamla stallet finns det inga hästar längre utan Möbelvård. Här har Catrine sina symaskiner och roliga nålar, och Håkan har sin snickarverkstad.

 

 

 

 

 
Catrine är tapetserare. Hon gick på Möbelhantverksgården i Stockholm och praktiserade hos en erfaren tapetserare i Ystad.  I stallet ger hon gamla möbler nytt liv igen.  Om de behöver mer än ny stoppning och nytt tyg, till exempel ett nytt ben, då fixar Håkan det. Håkan är möbelsnickare och träslöjdslärare.

 

 

Med vana händer tar Catrine av de gamla spikarna från en pall som behöver nytt tyg...

 

 

...häftar fast nytt tulpan mönstrat tyg till pallar...

 

 

 

 

...putsar kanterna på två Lamino fåtöljer som ska få nytt skinn...

 

 

 

På väggen hänger en samling tygprover som vittnar om alla möbler som Catrine har klätt om.  Oftast är det stolar och fåtöljer som hennes kunder vill ha omklädda. Men det har blivit en del soffor också - hennes favorit är kanapé från 1700-talet. Den och många andra möbler finns i portföljen på hemsidan.   Ibland blir det gardiner också.

 

 

Är det dags att få nytt liv i en gammal möbel? Fråga Catrine på Möbelvård

 

 

 
 

Etiketter:

Please reload

+46 (0)411 53 34 96

© 2019  Sydkusten