Pilflätning - kurser hos Little Gardens i Skåne

February 4, 2017

Förra veckan skrev vi om skånska pilevallar. Vad kan man göra med grenarna som klipps av när pilarna hamlas? Jo, fläta dem på olika sätt. Här är ett exempel:

 

 

Little Gardens i Katslösa på den skånska Sydkusten odlar sin egen pil och har pilflätningskurser på våren.

 

 

De odlar flera olika sorter, med olika färg på grenarna.

 

 

Vem vill inte lära sig fläta dessa vackra träd?!

 

 


Det finns 2 alternativ till kurser:

 

  1. Gå på en av kurserna hos Little Gardens. Kurserna i februari är redan fulltecknade med det finns fortfarande platser kvar i slutet av mars: lördagen den 25 mars kl 9 och kl 13 och söndag den 26 mars kl 9 och kl 13.
     

  2. Anordna en egen kurs för minst 5 personer. Little Gardens kommer till er med allt material som behövs! Ni ordnar lokal (garage, uterum eller liknande) och fika. Kurserna hålls bara på vårvintern (februari/mars) för man måste fläta innan bladen börjar växa. 
     

Idé till födelsedagspresent eller varför inte en team building event med företaget!


På kursen flätar man först ett litet pilträd till en kruka för att lära sig tekniken. Efter fikapausen flätar man sedan ett lite större träd som man kan plantera ut i trädgården. Priset är 500 kr per person, inklusive allt material till 2 träd och fika (om ni har kursen hemma hos er fixar ni fikat). 

 

Bilder på kurser hos Little Gardens:

 

 

 

 

 

 

Bilder på kurser där Little Gardens kom ut till olika grupper:

 

 

 

 

 

För att anmäla er till en kurs eller boka in Little Gardens för er egen workshop, kontakta dem via email littlegardensskane@gmail.com  eller telefon  0766 105 133.

 

 

 

 

 

Please reload

+46 (0)411 53 34 96

© 2019  Sydkusten