Tillbaka till de skånska rötterna

September 22, 2017

Kan ni gissa vilken skånsk musiker som står med gitarren på stranden? 

 

 

Det är Vide Geiger - en mångsidig musiker som spelar gitarr, trummor och bas, sjunger, komponerar och ger musiklektioner. 

 

 

Vide är en återvändande Skåning. När han växte upp på Moder Jord kollektivet i Tollarp i Skåne fylldes vardagen med musik. När han var 14 och flyttade till sin pappa i Wilton, New Hampshire, USA fick han sin första gitarr. Vide flyttade tillbaka till Sverige när han var 16 år och hamnade på kollektivet Skogsnäs där han började spela i bandet Wunja. Vide började komponera folkmusik mixat med rock, blues, funk, och jazz.  På musikgymnasiet i Härnösand blev det fokus på gitarren. Flytten bar sedan av till Toronto, Kanada där han började spela inför publik och spelade in "Stones" och "Brown Grass".  Jobbet tog honom sedan till Paris ett år och efter det återvände han till den skånska myllan. Han bor med sin familj i St Olof på Österlen där han också har sin studio.  Vide ville tillbaka till rötterna och valde att bo i södra Skåne där han är omgiven av vacker natur, kreativa människor och sin släkt.

 

 

Hur beskriver Vide sin musik? Jo, det är lätt rock med pop och blues. Han inspireras av John Mayer och blandar in en känsla av Pink Floyd, lekfullhet från Dave Matthews Band och en droppe världsmusik från Peter Gabriel.

 

 

Du kan lyssna på hans musik på hemsidan och på Spotify, och naturligtvis följa honom på Facebook.  Live kan man ibland höra honom på Backafestivalen och Sjöbris i Simrishamn.  Man kan också boka honom (själv eller med ett band) till privata tillställningar, bröllop, begravningar etc.

 

 

När Vide komponerar musik blir det en blandning av det han bär inombords - tankar, känslor, filosofi - som vill komma ut, och det externa som händer i världen.  Målet är att skapa ett positivt budskap, att vi ska våga vara oss själva. 

 

Låten "Let it Flow" handlar om hur vi är en del av naturen. I naturen finns ett naturligt flöde/flow men ofta vill vi omforma eller koppla bort oss från detta flöde istället för att vara oss själva. Om vi istället följer flödet så kommer vi dit vi är menade att gå, inte dit vi tänkt att gå.

 

Vi på Sydkusten.se håller nu i höst på att arbeta med den här låten. Vi kombinerar den med naturfoton från den skånska sydkusten och komponerar ett vackert bildspel som kommer att finnas här på hemsidan senare i år. Vi tackar Skurups Sparbank för ett generöst bidrag till detta projekt!

 

 

 

 

 

 

Etiketter:

Please reload

+46 (0)411 53 34 96

© 2019  Sydkusten